Nu börjar det närma sig

 

 

Eller rättare sagt vi har nått smärtgränsen för länge sedan , men vi måste få det klart som vi vill ha det .

Det ni ser på bilden är Marabelko kompott. De ska ner i Matkällaren i dag.

Sen är det Adjikan som ska göras men vi väntar ett tag till med det.

Vi tycker att vi är klara tidigt i år, men det är klart vindruvorna är inte klara än.

Vi får se om vi kan få plats med dem.

Men i regel så blir Vindruvskompott så sött.

Där använder vi inget socker alls, fast man kan ju späda den-

Vi brukar göra must av vindruvor också. Det är faktiskt väldigt roligt.

Då står man med en jättestor platt sil med fyra handtag.

Man måste vara fyra personer för att det ska fungera.

Sedan lägger man i vindruvorna i den stora silen och snurrar den mellan oss.

Ett lock läggs på med en tyngd och det gör att den rena saften pressas ut.

Man behöver inte en gnutta socker. Vi har en sorts vindruvor som heter Moldova.

En mörkblå sort som är jättegod. Vi får se om det blir så i år också.

Jag önskar att jag kunde plocka svamp, men jag vågar inte här .

Jag känner inte igen den här svampen och litar absolut inte på de som säger att de an det här med svamp.

Flera har faktiskt dött. Syskonen Kalchu låg 3 månader på sjukhus när de var små när pappa hade varit ute och plockat svamp.

Det var lättare uppe i Piski när jag var hos Mirjam och Boas , där finns det Karl Johan svamp.

Och den blir jättegod att torka .

Men jag har aldrig sett någon sådan svamp här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s